Respublikinė Afganistano karo veteranų bei kitų karinių konfliktų dalyvių asociacija

2018 sąskrydis Alytuje

liepos 22, 2018

Šių metų rugpjūčio 3–5 dienomis vyko jau tradiciniu tapęs XXIV Respublikinis ir XV tarptautinis Afganistano karo veteranų bei kitų karinių konfliktų dalyvių sąskrydis. Šiais metais sąskrydį organizavo Alytaus Afganistano karo veteranų klubas. Sąskrydis vyko ant gražaus Gailinto ežero kranto, Stasio Slavinsko ir Algirdo Ciūnio sodybose. Renginį vedė Danutė Sabaitytė-Nedzinskienė, dalyvius linksmino grupės Salank iš Minsko ir Dva Seriogi iš Latvijos ir latvių atlikėjas Serioga Obolevič ir, MY-16 iš Žlobino. Gaila, tačiau į sąskrydį neatvyko nei Alytaus miesto, nei rajono vadovai.

Pagrindiniai sąskrydžio rėmėjai – Alytaus Afganistano karo veteranų klubas, Respublikinė Afganistano karo asociacija, alytiškiai verslininkai Gintaras Bernatavičius bei Vidas Katalynas, kėdainiškis Saulius Bartkus, AB „Rokiškio sūris“ ir AB „Kauno alus“.

Sąskrydžio dalyviai bei svečiai galėjo aplankyti parodas. Didelio susidomėjimo sulaukė Virgilijus Matačiūno iš Kauno atvežta ginklų kolekcija, Alytaus klubas pristatė savo nuotraukų kolekciją.

Renginys neapsiėjo ir be sportinių varžybų – pirmą kartą sąskrydžių istorijoje buvo automato ardymo užrištomis akimis varžybos. Čia pirmąją vietą užėmė Ignalinos komanda, ji laimėjo ir tinklinio varžybas. Kai automatą užrištomis akimis teko ardyti klubų pirmininkams, geriausiai sekėsi Alytaus apskrities Afganistano karo veteranų klubo pirmininkui Gintarui Bernatavičiui. Virvės traukimo rungtis vyko ežere, čia neaplenkiami buvo kėdainiškiai. Šaudymo į taikinį rungtyje taikliausi buvo Druskininkų klubo nariai. Šeimyninėje rungtyje geriausiai sekėsi jungtinei komandai „Kelita“, o moterų rungtyje neaplenkiama buvo Angelė Vinickienė iš Alytaus. Susumavus rezultatus tarp komandų, pirmąją vietą laimėjo komanda „Kelita“, antrąją užėmė Ignalinos komanda, o trečioji atiteko Alytaus klubui.

Sąskrydžio pabaigoje organizatorių klubo pirmininkas Arūnas Kačkauskas, padėkojęs dalyviams ir svečiams, perdavė sąskrydžio organizavimo estafetę Šiauliams. Tad kitais metais visus kviečiame į susitikimą Šiauliuose.


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Patvirtinimas *

Ankstenis įrašas
«