Respublikinė Afganistano karo veteranų bei kitų karinių konfliktų dalyvių asociacija

2017.05.27 Kaunas

birželio 3, 2017

2017 m. gegužės 27 d. Kauno karo Afganistane veteranų klubas, suorganizavo Tarybų Sąjungos didvyrio Vladimir Zadarožnyj žūties metinių minėjimą. 1985 m. gegužės 28 d. jo vadovaujamas karių būrys vykdė kovinę užduotį Afganistane. Būrys pateko į pasalą ir įvyko susišaudymas. V.V.Zadarožnyj savo kūnu uždengė netoli karių nukritusią granatą. Jo pasiaukojimas išgelbėjo greta esančių draugų gyvybes. Už drąsą ir pasiaukojimą V.V.Zadarožnyj buvo suteiktas Tarybų Sąjungos didvyrio vardas.
Minėjimo pradžioje, visi dalyviai susirinko prie lentos žuvusiems Afganistane ir kituose kariniuose konfliktuose atminti, Šančių kapinėse. Padėtos gėlės, uždegtos žvakutės. Minėjimas tęsėsi prie V.V. Zadarožnyj kapo.
Po minėjimo dalyviai susirinko kaimo turizmo sodyboje. Dalyvavo svečiai iš Estijos, Latvijos bei Kaliningrado srities. Virginijus Morkevičius pademonstravo unikalią ginklų ir amunicijos kolekciją, parvežtą iš Afganistano.( Aišku viskas padaryta nebetinkama naudojimui) Aktyvių klubo narių Albino Agurko, Virgilijaus Morkevičiaus ,bei kitų dėka, buvo sukurtas ir parodytas filmas apie Kauno afganų tarnybą ten už upelio… Dalyvius linksmino, grupė „Du Sergejai“ iš Latvijos bei kiti muzikantai. Kauno afganai visus susirinkusius pavaišino skania kareiviška koše, šašlykais ir kitomis gėrybėmis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Patvirtinimas *

Ankstenis įrašas
«
Kitas įrašas
»